Back to My blog

Hai Readers,

Cukup lama ya tidak menulis di Blog karena kesibukan..terakhir tahun 2009 kemana aja sih selama ini..

Tahun 2009 =>  Perjalanan melanjutkan kuliah dimulai dimana cita2 awal adalah mendapatkan gelar Master Of Business administration.. Saya memilih Universitas Gadjah Mada sebagai universitas untuk melanjutkan studi. Kenapa pilih UGM? pertama karena reputasinya dari hasil browsing2  dan review beberapa kawan yang melanjutkan S2 di UGM.. Dan jadilah saya melanjutkan kuliah di UGM Jakarta 

Tahun 2010 => Di samping sibuk dengan bekerja di daerah Cikarang dan kuliah di daerah menteng kemudian pindah ke daerah Saharjo pada bulan Juli 2010 saya diLamar dan persiapan menikah di bulan November 2011.

Tahun 2011 => Tetap dengan rutinitas bekerja sambil kuliah dan "senang2" bersama suami..hmmm di tahun ini juga saya dan suami memulai program untuk punya momongan. dan alhamdulilah bulan Agustus 2011 saya sudah hamil 1 bulan (dibuatnya tgl 20 Juli 2011..hehehehe)

Tahun 2012  => 10 April 2012 saya melahirkan anak pertama kami dan diberi nama: Rasya Adrian Yudithia. Bulan Juli 2012 saya resign dari PT. Endeka ceramics karena ASI yang terus berkurang dan Rasya hanya mau minum susu formula sebanyak 50cc sekali minum. Rasya lebih memilih ASI dan tidak minum susu jika bukan ASI. Diposisi ini lah saya harus mendahulukan kebutuhan anak saya.

Tahun 2013 => Menjadi ibu rumah tangga sambil menyelesaikan Tesis saya yang sempat terbengkalai. pertengan tahun saya menyusun Business plan unttuk membangn usaha bersama suami dan salah satu teman baik dimasa kuliah. Desember 2013 usaha BAE kami berdiri dihadapan notaris, menyewa gedung dan proses fitting out serta proses pengajuan ijin OJK.

Tahun 2014 => Finally tesis saya kelarrrr, ujian dan wisuda. Bulan Agustus 2014 usaha kami pun dapat ijin dari OJK setelah berjuang dengan darah dan airmata...shah..elah..
tahun ini juga usaha advertising kami berdiri, awalnya usaha advertising ini berdiri untuk mensupport usaha BAE yang kami miliki.
Dan ditahun ini juga kami diingatkan sama Allah SWT melalui sakitnya Rasya. Rasya divonis ITP
(IDIOPATHIC THROMBOCYTOPENIC PURPURA)Nanti akan saya ceritakan lebih detail tentang ITP.

Tahun 2015 => Fokus dengan menjalankan 2 usaha BAE dan advertising. Pada tahun ini kami berjuang untuk mendapatkan emiten untuk BAE kami dan mencari client yang mau pasang iklan di videotron kami yang berada di Rest area KM 13,5 di tol tangerang.
Sejujurnya 2015 merupakan masa paling sulit kami. sampai akhirnya pada desember 2015 ada salah satu BAE yang mau tutup.. disitulah kami melihat peluang untuk mendapatkan tambahan emiten.

Januari-March 2016 => Alhamdulilah kita memulai tahun ini dengan sangat baik, walaupun masih strugling menjalan kan usaha dan fokus ke Rasya...doaakan kami selalu ya readers..


Read More..

My New Year Moment 2009

All I can say is Alhamdulialh now we are in 2009,

Last night I closed the year of 2008 with laughing and cherring with my new friend and new family.. I feel comfort in this house, hummm I think now I found my second house called "Homee" the house its not big, its not a luxury home with fancy and expensive goods but when you enter this house you can feel comfort and feel like your own house. First time I enter the house and meet Mami (the mother in that house) Mami is a friendly mother...(if you see when we chit chat you will think that we have know each other for a long time..) Mami got 4 kids (3boys and 1girl)...Thas about Mami the owner of the house.


Now Lets talk about our "Show"..
1.5 hour before new year 2009, we (the youngster) go to the roof to prepare the drink(non alcohol drink)and the fire works.. after everything done, we start our "show", the one who open the show is my cousin, He said: "Alhamdulilah, in an hour we will enter the year of 2009. Lets wish in our heart what we want to do and how we are going to do in 2009. Imagine about our dream, our hope and everything that we would like to do it in 2009 after that put that in your head. After that say it.."Insha'Allah I can make it all come true"

Now lets prepare our drinks and start to count down... 10..9..8..7..6..5..4..3..2..1
"HAPPY NEW YEAR 2009"

..MAY ALL YOUR WISH COME TRUE & MAY ALLAH ALWAYS BLESS US"..


We are toast and cheering each other,.. play the fire works and singing..
Subhanallah its so much fun to Hahahaha...its one of the God greatest gift for me to know these people..(they are younger than me and have a lot of spirit..I called it the spirit of youngster..They called me: Kak Arie..Wow Kak.. am I old already?? hahahaha) Very nice "show" to enter 2009

Thanks guys.. you guys are my new friend, its a pleasure to know you..
Come on lets Gabantae (Japanese word) to reach our goal in 2009..Never give up..



Read More..

Happy Moslem New Year 1430H




"May Allah always bless us with good health, peace and prosperity"


Read More..

Hey, Look I Cure From My Broken Heart

On Saturday afternoon (06.12.08), I went to my friend wedding party. At the party, guess who I met there, I met someone from my past….

Do i look sad?? or mess up? no no no, I look fabulous, at that time I am wearing my "Batik" Short dress with Obi, Black high heels and black classic bag. My usual ritual every time i go to wedding invitation, the first thing to do is go to salon, to make up my hair with curly style, some of my friend said like "Young Cleopatra". Second thing is wear complete make up. Wow, I put my bet, If you saw me at that time you will think “who’s that girl, she look gorgeous”. You will also think that I never have a problem with the person I met there. Actually He’s my past I met him at the party with his new girl… “Did I feel sad? Nope I didn’t feel sad at all, I gave him my best smile ever. Is it a fake smile?? No it’s not, it’s a TULUS smile, Hehehe Sorry guys, your guess its wrong…


Want to know who is he?? He is My Ex, the person who broke my heart into small pieces. He was hurt my heart so bad and I felt down, At that time I really got the worst broken heart in my life.
Most my friend asked, “How do you cured from your broken heart?? Did you cure from your broken heart??” I said: no I did not cure from my broken heart, but I learned from it. Coz I believe there's a blessing in every lesson and things happen for a reason.

My personal advice, if you have a broken heart you should learn not to take that path anymore. It's just one of life’s trials and tribulations.

And I always kept in my mind is God have a better plan for me, may be he's not the best one for me. My logical mind thinking, If I were never feel so in love to some one how would I really know what love is?? How would I learned to share and understanding others. My ex, he teach me lots of things (he teach me how to love, how to share, how to understand, how not to be too ambitious, and teach how to become the real women), broken heart was gave me lots of experience, wisdom, understanding, knowledge, and last but not least time has cured my broken heart because with time comes all these things make you a better, stronger, and more cautious person.

In my sad time, there are many thing that inspiring me one of them is a poetry, made by one of my very best friend "Tomy Saleh”. His poetry inspiring me to be strong, stand up and move on from my broken heart, here are the poetry:

HARAPAN

Jangan menaruh harap pada nyala sebatang lilin
Karena keremangannya meredup seiring dengan kehancurannya

Jangan menaruh harap pada terangnya mentari
Karena benderangnya akan pudar seiring habisnya umur zaman

Berharaplah pada Sang Penguasa Cahaya Yang Sinarnya tak akan pernah redup
Menerangi hati dan menjelaskan arah hidupmu, sekalipun matamu buta dan tubuhmu renta

TomySaleh.Tebet.9Mei2006.9:13wib



Mas Tomy, thank you for the poetry. Sheila, Diah, Kiky, Citra... And for all of my friends that I can't mentioned it one by one.. Thank you so much for your support. Some of you give your shoulder to cry, some of you give your “wise” advise and some of you give your anger to make me keep a life. Thank you...thank you... I am very Lucky to have you guys as my very very very best friends.

So if you ask how to cure broken heart, these are my conclusion

Only time can cure a broken heart. Some relationships are harder to get over than others. The general "rule" is that it takes as long as you were with them to get over them. This isn't always true of course. The best thing to do is to not be alone. Surround yourself with friends and family as much as you can and don't beat yourself up. Analyzing what went wrong will only make it worse. You probably didn't do anything wrong, people just grow apart sometimes.

Build your mind. Keep logic and positive make a new interest that can keep your mind off your ex. The most important is you must be IKHLAS accept it as "GOD WILL" because having a broken heart is a lot like someone you love dying... They're suddenly not in your life anymore and you most likely don't see or talk to them, much like death.
Broken Heart, it's one of the worst feelings in the world...but it's not the end of the world. I know it feels like, but I promise it will get better. One day you will say "...It's past already, I am better of without you.."

Then if someday you were meet your Ex or some body from your past who broke your heart, show them that you are strong and become a better person. Believe me, It feels so good when you see the person who left you Got Surprised, especially when you see the girl beside him not as good as you are...Hahahaha..(Narsis Mode: ON).

Keep smile guys.. Even in the hard time "Even smile can be a charity"



-Arie-
Ps. I dedicated this posting for all my best friends ^_^







Read More..

SO UNBELIEVABLE

Have you ever listen to the song from Craig David - Unbelievable
That's the perfect song to describe my feeling right now..(04.12.08)

Unbelievable - Craig David
Always said I would know where to find love,
always thought I'd be ready and strong enough,
but some times I just felt I could give up.
But you came and changed my whole world now;
I'm somewhere I've never been before.
Now I see, what love means.

[Chorus]
It's so unbelievable,
and I don't want to let it go,
something so beautiful,
Flowing down like a waterfall.
I feel like you've always been,
forever a part of me.
And it's so unbelievable to finally be in love,
Somewhere I'd never thought I'd be.



In my heart, in my head, it's so clear now,
Hold my hand you've got nothing to fear now,
I was lost and you've rescued me some how-.
I'm alive, I'm in love you complete me,
And I've never been here before.
Now I see, what love means.

[Chorus]

When I think of what I have, and this chance I nearly lost,
I cant help but break down, and cry.
Ohh yeah, break down and cry.

[Chorus]

Now I see, what love means
==============================================================================================

“UNBELIEVABLE" I never thought I am fall in love and got confuse with it
I remember the time when I shared with my "Lemari", he was said: “Don’t worry, you will find the rainbow and he will have another color and make your life colorful”
Remember after you find him pray ISTIKHARAH for one week, and then decide. Insha’Allah that going to be the right choice.


I hate to admit that he was right, finally now I found my rainbow XXX (he's one of my friend), I feel he’s different from other. I never thought that I have this feeling. Why?? If you know who am I and you know him, it’s impossible because we are from different background. He’s religious, calm and patient, very different with me lah who has limitation in “patient” word, … just like Devil and Angel hahahaha not that different sih!!!

Now I am afraid, what if he knows my feeling?(will he stay with me or fly away to leave me?? )
At this time I don’t know what to do, every time I meet and talked to him, I need extra effort to maintain my body language and words. (don’t want he know my feeling) I am afraid to loose him. To explain this feeling I can’t use my logical mind that I always said to my self “Love it’s a matter about hormone feeling, it is you the one who decide whether you want to be in love or not. My mind was influenced by the words from Napoleon Hill: "No one can make you jealous, angry, vengeful, or greedy – unless you let him”

@#%!*&...Ok I gave up, there's no logical explanation about love, about fall in love
=So Unbelievable that I finally fall in love with him=

Now I can’t find a logic explanation why I have this feeling.. Does anyone could help me, why oh why I got this feeling?? Please help me find the answer…T_T

PS. (To. XXX (the one i love)if you read this posting and finally you know my feeling to you, please don't make me cry and leave me)

-Arie-
Read More..

He touch My heart

This posting I dedicate for someone out there...


I adore you, B'coz you are smart, friendly, calm and patient..the most important is i like you because of your spirit...Never give up..
Every time you feel sad and down. You may say this word in your heart:
"Insha'Allah I can Make it. All I need is a little faith and pray"

-Arie-
Read More..

Jojoba on fire..^_^

Akhirnya kesampaian juga aku nulis postingan ini...

Cerita ini aku persembahkan untuk teman2 terbaik ku yang selalu mengisi hidupku dan menghiburku di kala aku bersedih…(3 Orang gokil tebaik dalam hidupku..)

Cerita bermula waktu malam minggu abis lebaran tanggal tepatnya aku lupipa…. Sebenarnya sih hampir sama dengan malam minggu yang sebelumnya yang buat agak special adalah, malam minggu kali ini aku dan teman2ku (Dyah, Lona dan Kiky) hang out bareng...

Kalo kami menyebut diri kami adalah Jojoba..(jomblo2 bahagia..yg haus belaian akan kasih sayang dan belaian...hehehe..ini becandaan kita(kalo yg ini minus Lona karena dia Insha’Allah akan segera melangkah bersama kekasihnya)

Kita emang deket banget, banyak orang yang menyangka kita temenan udah lama (...hahahaha.. itu salah besar...kalian semua tertipu)



Aku dan Dyah memang sohib bgt dari jaman waktu kuliah dulu..((kita pernah senang2 dan susah bareng (ingat gak Dy jaman dulu kita sampe2 gak punya uang untuk naik patas AC dan buat makan siang kita makan di Kantin samping Plaza Semanggi, For me it was our great moment, we support each other and we share our spirit..I can't forget it..(Dyah..thank you so much for being my best friend))

Aku, Dyah dan Kiky,
Pertemuan Aku, Dyah, dan Kiky, awal pertemuan dengan Kiky saat itu adalah di Plaza Semanggi di 21. Kiky ini sebenarnya adalah teman lamanya Lona (sohib dyah di kantor)
Awalnya Lona berkeinginan menjodohkan Dyah dengan Kiky..(wah kalo inget aku suka ketawa sendiri..saat itu aku dan Lona sampe2 hrs ngumpet...hehehehe duh Kocak dan sedikit konyol)..Hahahaha..Entah kenapa Chemistry yang ada antara Dyah dengan Kiky hanyalah sebatas teman. Dan dengan Rada2 gak sopan si Dyah bilang "Rie gimana kalo si Kiky buat Lu aja??" Waduh langsung deh aku kaget banget..(saat itu aku langsung komen "Gile lu Dy, lu pikir Kiky barang...heheheh main dioper seenaknya" (Maap yah Kiky, bukan aku bermaksud kasar..tapi emang aku gak siap komitment pacaran yang aku maunya langsung Married..(Ngarep Mode: ON)

Saat mendengar berdebatan aku dan Dyah, Kiky langsung Comment dan komentar dia kali ini seperti menyadarkan aku (Gile Bok gue rasanya seperti lu tonjok Ky,..hehehe)

Kiky bilang: "Manalah Arie suka sm cowo kyk gw...(maksud lo?? Gue gak doyan cowo?? Bok eike masih normal nih, masih doyan lekong..Situ okeh??..hehehe)
Kiky jawab: ”Bukan gitu Rie, maaf ya gue buat lu tersinggung, maksud gue, gue minder sama cewe2 seperti lu and Lona,..(Heh,..minder?? why oh why??)

Kiky: ” Lu berdua terlalu mandiri dan tipe2 cewe dominan
(secara bersamaan aku dan Lona bilang: “Bok kita malah suka kalo di dominasi sama cowo”..hehehehe apalagi di…..) (Kirno Mode: ON)


Endingnya Kiky bilang, Cowo yang finally dapetin kita bertiga akan bersyukur…Karena kita bertiga adalah perempuan2 yang berhati tulus dan bercinta kasih dalam hubungan percintaan..(halah gak banget deh..) (Narsis Mode: ON)..Hehehe

Oh ya kalo Kita (Aku, Dyah dan Lona menyebut Kiky sebagai Mbah Dukun, mau tau knp?? Karena dia paling sering bilang.."Mau tau peruntungan Anda?? Ketik Reg (spasi) Weton kirim ke 9877 Dan Dia suka banget bilang: ”Kamu gak cocok kerja di air, karena weton mu adalah selasa kliwon..Hahahaha...rupanya dia sangat terinspirasi dengan iklan2 paranormal yg ada di televisi....hahahaha Kikyyyy (Orang yg satu ini Gokil bgt, punya hoby yang nyaris sama dengan aku..(Komentarin orang yg berdandan agak "AJAIB" dan dubber sejati...) He..he...he…(EVIL)

Kita benar2 saling melengkapi…
Kiky (satu2 nya cowo yang berhati Sensitif seperti wanita…tp bukan Banci bok..dia nih lekong Tulen dan boleh ditest loh…hehehe (maap yang darling “Dadar guling”)
Tapi di samping sisi sensitif dan Gila, Kiky adalah tempat curhat kita yang paling okeh dan gak ada yang kalahin...(AWAS Jangan GR Lo!!)
Kiky, mbah dukun kita yang baik, butuh pertolongan??..ketik: Reg (spasi)Tante kirim ke 9877, Tante Dyah dan Arie akan membantumu...
Kiky juga gue personally recommend him as high Quality Jomblo, dibalik ke-sensitifannya dia ini punya semangat yg buat gue salut banget..Never give up mate..(Don't let life pass you by! Enjoy it, caused it only happens once (Rear n front Bumper, Sidebar, Roofrack, wheel & winch...HAJAR!!!)

Dyah..Cewe manis dan bermata innocent (awas jgn ketipu sama penampilan Dyah...hehehe..(Maap ya Dyah))Duh Cewe yang satu ini Banci salon, suka banget Dendy (alias Dandan)..Tipe perempuan keibuan yang mature dan married oriented Dyyyaaaahhh satu yang gw gak tahan dari Lu..Plin-plan abis…(Maap lagi ya Dy...)
Gue paling suka kalo liat dia lagi ngomongin “UU” matanya bling2 dan meniru kartun2 jepun…hihihihihi…wah “AJAIB banget” (Personally gue bilang Dyah High Quality Jomblo)

Arie (aku sendiri) menurut 2 temen gue…cara berpikir gue laki banget (kalo kata mereka gue lebih condong pakai logika dan ga berperasaan.. Sukanya mikir dikit kalo logik Hajar and tancap abis....(Masa sih??kyknya engga deh..hihihi)) kalo menurut gue sendiri ..gue tuh cantik, menarik banget dan gak ribet…paling suka sama cowo maniez, Sholeh and mature...dan sepertinya Insha’Allah there’s someone out there who make my life so colorful and I got crushed on him..(hehehe Sapa yah??? (penasaran kan lo?? Reg (spasi) Weton kirim ke 9877..Hehehe (evil mode: ON) Wah gue kebayang deh reaksi mereka baca profil gue… pasti..hueeekkkkk ..hueeekkk gak banget deh gue narsis kronik…)

Yang Pasti sejak pertemuan kita di 21 Plaza Semanggi kita jadi seperti “SOULMATE” for each other. Thank you guys, you have coloring my life… Cieila..jangan pada GR loh… (uhuk…uhuk…uhuk…)Hope you guys will still remember our story and May Allah always bless us and granted our pray…Amieeennnn



Read More..

Always Be My Baby - David Cook

When my friend ask me to hear this song..uuuhhh i almost cried "I'm falling in love to this song"..(with the song or David cook ya??Hahaha..Of course the song lah.. ^_^)

Imagine that one day in the wedding day my husband sing this song for me.. ooouuuwwww
"I LOVE YOU SO MUCH MY FUTURE HUSBAND" Now I'm waiting for you patiently...because You are the greatest gift from GOD



Here is the Lyric to sing the song...

Always Be My Baby - David Cook

We were as one babe
For a moment in time
And it seemed everlasting
That you would always be mine
Now you want to be free yeah
So I’m letting you fly
Cause I know in my heart babe
Our love will never die, no!

You’ll always be a part of me
I’m a part of you indefinitely
Girl don’t you know you can’t escape me
Ooh darling cause you’ll always be my baby
And we’ll linger on
Time can’t erase a feeling this strong
No way you’re never gonna shake me

Ooh darling cause you’ll always be my baby



I ain’t gonna cry no
And I won’t beg you to stay
If you’re determined to leave girl
I will not stand in your way
But inevitably you’ll be back again
Cause ya know in your heart babe
Our love will never end no

Chorus:
You’ll always be a part of me (oooohhhh)
I’m part of you indefinitely (oooohhhh)
Girl don’t you know you can’t escape me (ooooohhhhhh)
Ooh darlin cause you’ll always be my baby
And we’ll linger on (and we will linger on)
Time cant erase a feeling this strong (ohhhh)
No way you’re never gonna shake me (oh baby)
Ooh darlin cause you’ll always be my baby

I know that you’ll be back girl
When your days and your nights get a little bit colder oooohhh
I know that, you’ll be right back, babe
Ooooh! baby believe me it’s only a matter of time

You’ll always be apart of me
I’m part of you indefinitely
Girl don’t you know you can’t escape me
Ooh darling cause you’ll always be my baby
And we’ll linger on
Time can’t erase a feeling this strong
No way you’re never gonna shake me
Ooh darling cause you’ll always be my my baby….

You’ll always be apart of me (you will always be)
I’m part of you indefinitely
Girl don’t you know you can’t escape me
Ooh darling cause you’ll always be my baby
And we’ll linger on (we will linger on….)
Time can’t erase a feeling this strong
No way you’re never gonna shake me
Ooh darling cause you’ll always be my baby


-Mba Nia thank you so much ya,
Request aku..."Mas Hans tolong nyanyiin lagu ini buat mbak nia yah supaya aku bisa ngebayangin...huehehe..-

Read More..

OST. Laskar Pelangi

Kira2 akhir October lalu.. Aku sangat terinspirasi dengan Film Laskar pelangi,.. Otomatis lagu yang diputarpun soundtracknya Laskar Pelangi terutama Nidji...
(Duh salut buat Nidji...)




-Arie-



Read More..